Uncategorized

Zonwering voor op jouw terras

Iedereen heeft er wel eens last van gehad. Er hangt een lekker temperatuurtje buiten om te genieten van een goed boek, je pakt een lekker drankje erbij en gaat ontspannen zitten. Opeens schijnt de zon wel erg fel in je gezicht. Frustratie borrelt op en je besluit om dan maar weer naar binnen te gaan. Zonde van het mooie weer en daarnaast helemaal niet nodig. Want steeds meer mensen kiezen voor een zonweringsysteem die hun terras en tuin beschermd tegen te veel zon.  

Waarom kiezen mensen voor zonwering? 

Je zou misschien denken dat zonwering alleen kan dienen als zonbescherming. Dat is in zekere zin ook waar, want een zonwering kan je huid zeker beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Daarnaast kiezen mensen zonwering ook steeds meer ter decoratie aan hun huis en tuin, dat zie je maar weer aan de pergola als zonwering. Deze is vaak gebruikt in een tuinontwerp, zoals in een romantische of Engelse cottage tuin. Als de zonwering dicht bij het huis staat, kan er ook minder warmte binnen in huis komen, waardoor de zonwering ook direct energiebesparend werkt. Mensen kiezen dan ook vaker voor rolluiken als zonwering om zo energie te kunnen blijven besparen. Daarnaast werken rolluiken ook als preventie tegen inbraak. Genoeg redenen dus om een zonweringsysteem aan te schaffen. 

Soorten aan zonwering 

De soorten aan zonwering systemen zijn de laatste jaren flink toegenomen. Nu de voordelen van verschillende zonweringen zijn uitgebreid, kunnen mensen gerichter zoeken. Gaat het puur om bescherming tegen de zon wanneer je buiten zit, dan kan je het beste kiezen voor screens, zonneschermen of uitvalschermen. Deze systemen zullen daarnaast ook de zon binnen verminderd doorlaten. Ben je op zoek naar een stijlvol, karakteristieke zonwering die vooral de zon binnen tegenhoudt? Dan zijn markiezen de beste oplossing. Wanneer je meer wilt dan zonwering en ben je op zoek naar een zonweringsysteem die bijvoorbeeld ook inbraak preventie is, dan zijn rolluiken erg geschikt.  

Budget zonwering 

De goedkoopste zonweringsystemen zijn voornamelijk rolluiken en zonneschermen. Deze kunnen namelijk erg verschillen qua prijzen. Je hebt rolluiken die handmatig kunnen worden gebruikt, maar je hebt ook duurdere versies die je automatisch kan bedienen. Heb je liever markiezen? Dan zal je helaas een stuk meer moeten betalen. Geen verrassing ook, want markiezen zullen naast hun werk als zonwering je huis een andere sfeer geven door hun authentieke en karakteristieke uiterlijk.