Interieur

Zo kies je de juiste raamdecoratie

Wie had gedacht dat het kiezen van raamdecoratie zo moeilijk zou kunnen zijn! Rolgordijnen, gordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, lamellen… de opties blijven doorgaan. En dan heb je per type ook nog verschillende opties, zoals een verduisterend of transparant rolgordijn. Hoe kies je nou de juiste raamdecoratie voor jouw huis? Loop door deze stappen heen en dat zal gelijk een stuk duidelijker worden voor je!

Beslis over je budget

Het zal je misschien verbazen wanneer je hoort hoe duur sommige raamdecoraties zijn. Rolgordijnen zijn vaak de meest budgetvriendelijke optie. Wil je graag jaloezieën, maar ben je bang dat je het niet kunt betalen? Vraag dan eens een offerte op voor pvc-jaloezieën en vermijd de houten versie. Vergelijk leveranciers en kijk dan niet alleen naar de prijs, maar ook naar de garantie. Bij ilumio is de garantie vijf jaar, waardoor je je de komende tijd geen zorgen hoeft te maken als er iets kapot blijkt te gaan.

Beslis over de stijl en kleuren

Sommige raamdecoraties passen beter bij bepaalde interieurstijlen dan andere. Blader door Pinterest of vraag informatie op bij de gekozen leverancier. Denk hierbij aan het doel van de raambekleding. Wil je licht blokkeren, privacy creëren of een centraal punt voor de kamer bieden? Neem de tijd op kleurstalen aan te vragen van de gekozen materialen, zodat je kunt zien hoe het er bij je thuis uitziet. Deze zijn doorgaan gezien gratis te bestellen, dus wees niet bang om een paar voorbeelden aan te vragen die buiten je comfort zone liggen. Wellicht vind je deze optie uiteindelijk toch de mooiste!

Beslis over de fijnere details

Als je eenmaal weet voor welk type raamdecoratie, materiaal en kleur je kiest, is het tijd om alle kleine beslissingen te nemen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals waar de bediening komt, links of rechts? Je interieurstijl zal invloed hebben op deze details en het is de bedoeling dat het perfect in elkaar overloopt.