Interieur

ZO GEEF JE JOUW WOONKAMER EEN MAKE OVER

We besteden steeds meer tijd in huis, waardoor het nog belangrijker is om een prettige woonomgeving te hebben. Een van de belangrijkste ruimtes in huis is toch wel de woonkamer. Hier ga je zitten om te ontspannen, ontvang je visite en misschien werk je hier tegenwoordig ook wel. Kan jouw woonkamer wel een make over gebruiken? Lees dan deze tips!

Bepaal de stijl

Voordat je van alles in huis haalt, is het goed om even na te denken over welke stijl jij de woonkamer wilt geven. Ga je bijvoorbeeld voor Scandinavisch, urban jungle of feng shui? Doe wat onderzoek naar de kenmerken van verschillende stijlen en bepaal welke stijl het beste bij jou en jouw woonkamer past. Je kunt hier dan alles op aanpassen.

Verf de muren

De volgende stap naar een nieuwe woonkamer is om de muren op te frissen. Een nieuwe laag verf op de muren geeft de ruimte meteen een andere look. Terwijl het maar om een kleine investering vraagt! Kies een kleurenpalet dat bij jouw interieurstijl past. Lichte kleuren passen goed bij de meer ingetogen stijlen, terwijl donkere kleuren vaak een luxere uitstraling geven. Het is natuurlijk ook een optie om de muren opnieuw te witten. Misschien denk je dat dit geen verschil maakt, maar het ziet er meteen frisser uit met een nieuwe laag wit!

Vervang de raamdecoratie

Veel mensen staan niet stil bij de raamdecoratie, maar de juiste raamdecoratie kan een groot verschil maken! Ga voor raambekleding die bij jouw gekozen woonstijl past. In strakke interieurs zie je tegenwoordig vaak zwarte jaloezieën. In landelijkere woningen wordt veel gebruikgemaakt van hout, zoals houten jaloezieën of shutters. Kant en klaar gordijnen zijn in allerlei kleuren, printjes en stoffen te bestellen. Hierdoor kun je met gordijnen alle kanten op! Ga je voor een chique uitstraling? Overweeg dan om velours gordijnen te nemen. Heb je een meer romantische smaak? Dan staan zwierige inbetweens heel mooi. De juiste raamdecoratie kan alles bij elkaar brengen. Denk hier dus goed over na!

Nieuwe meubels

Ook de meubels worden aangepakt bij de make over van jouw woonkamer. Natuurlijk kun je een compleet nieuwe inboedel kopen, maar dit kost vaak een hoop geld en het is niet altijd nodig. Kijk daarom ook eens naar tweedehands meubels. Je vindt soms de mooiste pareltjes voor een prikkie online of bij de kringloop. Je kunt ook je huidige meubels een opknapbeurt geven. Schuur ze op en geef ze een andere kleur. Dit is niet alleen goedkoper, het is vaak ook leuker en beter voor het milieu!