Zo creëer je een modern interieur vanaf de basis
Bouwen & verbouwen Interieur

Zo creëer je een modern interieur vanaf de basis

Een moderne woonstijl is erg gewild en populair en wij begrijpen wel waarom. Het gaat om minimalisme en strakke designs. Soms valt het zelfs basic te noemen. Het wordt dan wel modern genoemd, maar het is eigenlijk best wel tijdloos door de simpele elegantie van de stijl. Wij geven je graag wat meer tips voor deze stijl, vanaf de basis.

Deurklinken en raamdetails

Deurklinken klinken niet heel spannend, maar dat zouden ze wel kunnen zijn. Nog te vaak wordt dit belangrijke element genegeerd of over het hoofd gezien, terwijl het juist zo leuk is. Al het deurbeslag in huis kan gemoderniseerd worden. Vervang deurklinken, scharnieten, raamuitzetters, greepjes en sloten allemaal voor een matchende moderne variant. Zo creëer je een moderne en rustige basis welke in elke ruimte van je huis terugkomt.

De muren

Een belangrijk element voor een moderne basis zijn de muren. Deze moeten het liefst spiegelglad zijn en geen textuur bevatten. Als je echt een moderne basis wil doe je er dus goed aan om de muren te stucen als deze nog niet glad zijn. Veel oudere huizen hebben (een hoop) textuur op de muren en op het plafond. Je kunt dit zelf doen met materiaal van de bouwmarkt en met een paar tutorials. Als je zeker wil zijn dat het goed gebeurt huur je hier het beste iemand voor is. Dit geeft het beste en snelste resultaat. Verf de muren daarna in een strakke witte kleur. Je kunt later altijd een kleurtje toevoegen, maar een modern kleurenpallet is meestal erg neutraal.

De vloer

Er zijn enorm veel moderne vloeren om uit te kiezen. De populairste zijn de gietvloer of een lichte houten vloer. Omdat een modern interieur al snel een beetje kil zou kunnen worden als je het niet goed uitbalanceert, kan een lichte houten vloer helpen om het geheel wat warmer en huiselijker te maken. Dit is ook de meest geschikte keuze als je graag wisselt van stijl. Een gietvloer is erg strak, naadloos en kan zelfs in een betonlook. Als je dus mega modern wil gaan is dit dé keuze.