Badkamer Bouwen & verbouwen Interieur Keuken Slaapkamer Woonkamer

Welke raamdecoratie moet ik kiezen?

Het is moeilijk om te beslissen welke raamdecoratie te kiezen. Er zijn vele soorten, zoals rolgordijnen, dubbele rolgordijnen, plisségordijnen, aluminium en houten jaloezieën en vitrages. Het is belangrijk dat u goed voorbereid bent voordat u een keuze maakt. Neem de tijd om de juiste raambekleding te vinden die past bij uw interieur, huis, wensen en ramen.

Hieronder vindt u een paar tips die uw keuze kunnen vergemakkelijken.

  • Aluminium jaloezieën kunnen zeer duurzaam zijn, vooral als u jaloezieën van goede kwaliteit koopt.  Bovendien zijn ze bestand tegen vocht, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes zoals keukens en badkamers.  Sommige fabrikanten maken ook hun aluminium lamellen van (tot 95%) gerecycled metaal.
  • Kijk goed naar uw interieur en bepaal wat u in deze ruimte wilt uitstralen. Wat voor sfeer wilt u deze kamer meegeven?
  • Lichte kleuren laten een kamer groter lijken en donkere kleuren kunnen een kamer kleiner laten lijken. Verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer en horizontale strepen de breedte van de kamer.
  • Steekt u vaak kaarsen aan voor het raam? Kies dan voor brandvertragende stoffen.
  • Om eenheid in een ruimte te creëren, is het het mooist als de kleur van de raamdecoratie terugkomt in de rest van de kamer
  • Welke woonstijl past bij u? Bij een strak, industrieel of modern interieur kunt u beter kiezen voor aluminium jaloezieën, duo rolgordijnen of lamellen. Bij een landelijk interieur zijn vouwgordijnen of houten jaloezieën erg mooi en bij een trendy interieur zijn rolgordijnen beter. Plisségordijnen en vouwgordijnen komen het best tot hun recht in een klassiek en romantisch interieur.
  •  De zorgvuldige montage van raamdecoratie is van groot belang. Als u problemen heeft met de installatie, neem dan contact op met onze klantenservice.
  • Zorg ervoor dat de kleur van bijvoorbeeld een rolgordijn, terug komt in de meubels en accessoires, hierdoor wordt deze kamer een mooi geheel.
  • Wilt u een verduisterend effect in de slaapkamer? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn, duo rolgordijn of plisségordijn. Verduisterende stoffen zijn er ook in een groot aantal kleuren.