Interieur

Wat zijn de interieurtrends van 2021?

Trends veranderen constant en zo zijn er ook elk jaar nieuwe trends voor je interieur. Als je graag de trends volgt, lees dan dit artikel. Meestal zijn de trends voor het komende jaar al vroeg bekend, namelijk tijdens de herfstperiode van het voorgaande jaar. Zo heb je genoeg tijd om de nieuwe spullen in te slaan en je interieur helemaal trendy te maken. Er zijn een paar terugkerende interieurtrends in 2021 waarvan we vinden dat iedereen ze moet kennen. Hieronder zullen we ze op een rijtje zetten, zodat jij makkelijk kunt zien welke trends er zijn en welke eventueel in jouw huis en inrichting zullen passen. 

Interieurtrend 1: duurzaamheid

Duurzaamheid is al langer een trend en dus ook weer in 2021. Mensen willen graag meubels kopen die gerecycled zijn of een tijdje langer mee gaan. Hierdoor zijn ze duurzamer en beter voor het milieu. Dit is natuurlijk heel actueel en daarom is duurzaamheid en steeds grotere trend aan het worden. Merken spelen hier ook op in door duurzame meubels en decoratie aan te bieden. 

Interieurtrend 2: natuurlijke kleuren

Een tweede trend die in 2021 terug gaat komen is die van de natuurlijke kleuren. Natuurlijke kleuren, zoals groen of hout, zijn steeds populairder. Ze zijn simpel en geven een warme sfeer aan het huis. Vooral hout is in de trek. Houten meubels worden veel gekocht en zijn sluiten zich daarnaast ook aan bij de duurzaamheid trend doordat ze lang mee gaan. 

Interieurtrend 3: simpel met een statement piece

Een derde trend is dat interieur tegenwoordig simpeler wordt gehouden, maar wel met een indrukwekkend statement piece. Zo wordt er bijvoorbeeld gekozen voor natuurlijke en simpele kleuren zoals groen, blauw of geel, maar wordt daarnaast wel een vintage bank, tv meubel of grote plant tussen gezet.