Interieur

Waarom een PVC vloer

We kennen parket, vloerbedekking, gietvloeren en houten vloeren. PVC vloeren behoren inmiddels ook in dit rijtje van populaire vloerbedekkingen en bieden heel veel voordelen. Zo is een PVC vloer zeer gemakkelijk te onderhouden, sterk en verkrijgbaar in allerlei tinten, van licht tot donker. Martijn de Wit PVC vloeren geven het gevoel van natuursteen of hout maar bieden daarnaast de voordelen van kunststof.

PVC vloeren in vele kleuren, prijsklassen, designs en formaten

Met een vloer van PVC kunt u heel veel kanten uit. Er zijn tal van verschillende tinten zodat er altijd een tint verkrijgbaar is die past bij uw interieur. Houdt u van een frisse lichte uitstraling of gaat u toch liever voor klassiek donker hout. Een kleurtje op de grond of misschien wel een dessin met meerdere kleuren? Met een vloer van PVC stuit u op ongekende mogelijkheden. Alle vloeren zijn ijzersterk en zeer slijtvast. Bovendien is een PVC vloer zeer onderhoudsvriendelijk en is het overal in huis te plaatsen. Zelfs in de badkamer want PVC is vochtbestendig en zeer hygi├źnisch. Behalve voor binnenshuis zijn PVC vloeren ook geschikt voor bijvoorbeeld kantoren.

PVC vloer en vloerverwarming, kan dat samen?

Wanneer uw huis voorzien is van vloerverwarming wilt u uiteraard graag weten of de vloer dit u erop legt hier goed tegen bestand is. PVC en vloerverwarming zijn een prima combinatie. In tegenstelling tot veel andere soorten vloeren die vaak isolerend werken, komt vloerverwarming zelfs het beste tot zijn recht in samenwerking met een PVC vloer. Doordat deze vloeren de warmte van de vloerverwarming zo goed en snel doorgeven kunt u rekenen op een hoog rendement van uw vloerverwarming. Zo goed dat u vaak niet eens andere verwarmingsbronnen nodig heeft zoals radiatoren.

Kan een PVC vloer gelegd worden met een patroon?

Vloeren kunnen gelegd worden in verschillende patronen zoals een Hongaarse punt of misschien wilt u wel liever een vloer met visgraat patroon. PVC vloeren laten zich gemakkelijk verwerken in alle populaire vloerpatronen. Dat kunt u eventueel zelf doen, maar u kunt de PVC vloer natuurlijk ook laten leggen door professionals. Dat kan voordelen hebben omdat deze mensen vaak jarenlange ervaring hebben in het leggen van vloeren en de klus dus een stuk sneller kunnen klaren dan uzelf. Bovendien krijgt u garantie op het leggen van de vloer en worden alle reststukjes netjes opgeruimd.

Zo onderhoud u uw PVC vloer het best

Hoewel PVC vloeren zeer onderhoudsvriendelijk zijn kan er natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren waardoor u moet gaan dweilen. Hoe lost u dat op? We hebben nog een paar tips die u nog langer van uw PVC vloer laten genieten.

  •   Gebruik geen schuurmiddel, dit beschadigd de toplaag.
  •   Gebruik geen stoomreiniger. Door de warmte kan de vloer kromtrekken en lijm loslaten.
  •   Verwijder vlekken direct om te voorkomen dat ze in de vloer trekken.
  •   Dweil met weinig water en gebruik een PVC reiniger voor extra bescherming.

Verder onderhoud u de PVC vloer door gewoon regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Eenvoudig en snel te doen.