Uncategorized

Waar gaat al jouw geld naar toe?

Houd jij aan het einde van de maand nog wat van je salaris over? Of is het elke maand behelpen? Veel Nederlanders ervaren op dit gebied enige zorgen. Zij weten zich prima overeind te houden, maar toch kunnen zij geen al te grote buffer opbouwen. Geldt dit ook voor jou? Dan is het belangrijk dat je inzicht in jouw uitgaven gaat krijgen.

Check bijvoorbeeld het bedrag dat je moet betalen aan de Vandebron energieleverancier. Check ook hoeveel geld je maandelijks aan boodschappen uitgeeft. En check ook zeker eens hoeveel geld je maandelijks aan overbodige dingen uitgeeft. Door inzicht in jouw uitgaven te krijgen, kun je tijdig bijsturen.

Impulsieve aankopen

Even een lekker broodje kopen. Even een koffie to go kopen. Of even een nieuw shirtje kopen. Zonder dat je het wellicht door hebt, kan de totale waarde van dergelijke impulsieve aankopen behoorlijk oplopen. Als je deze impulsieve aankopen weet te voorkomen, kun je mogelijk per maand dus al vrij veel geld besparen.

Abonnementen

In de afgelopen jaren is het eigenlijk ‘normaal’ geworden om veel abonnementen af te sluiten. Een abonnement voor Netflix, voor Spotify, voor een magazine, voor de krant en voor de sportschool. Als je de totale maandelijkse uitgaven aan dergelijke abonnementen optelt, schrik je je mogelijk rot. 

Indien je geld wilt besparen, kun je dit mogelijk doen door abonnementen op te zeggen. Vind je het zonde om jouw Spotify abonnement op te zeggen? Bedenk dan dat het gratis is om naar de radio of naar YouTube te luisteren.

Vaste lasten

Ook op het gebied van vaste lasten kun je mogelijk veel geld besparen. Kijk eens naar jouw autoverzekering, naar jouw zorgverzekering, naar de verzekeringen voor jouw woning en naar jouw energiecontract. 
Met name op het gebied van energie kun je mogelijk veel geld besparen. Het loont namelijk echt om jaarlijks over te stappen. Hoe dit komt? Dat komt door de energieleveranciers, zoals Nuon. Zij stunten regelmatig met aantrekkelijke tarieven, waardoor het interessant is om over te stappen. Door zo’n overstap kun je bijvoorbeeld 10 á 20 euro per maand besparen. Kijk, dat is toch weer een welkome besparing.