Bouwen & verbouwen

Stijlvolle aanbouwingen van glas

Om je huis uit te breiden en mooier te maken is een aanbouw een hele goede keus. Maar het moet natuurlijk ook niet te duur worden. Daarom is glas het perfecte materiaal voor een aanbouw. Een aanbouw van glas bestaat uit een metalen frame waartussen dik glas is bevestigd. Dit is goedkoper dan een traditionele stenen aanbouw en het ziet ook nog eens hypermodern uit. In deze blog zullen een paar voorbeelden gegeven worden van aanbouwingen waarbij een glas het beste materiaal is.  

Carport 

Een carport is een plek om je auto onderdak te bieden. Het woord komt uit de Engelse taal en betekent letterlijk “autohaven”. Een carport is een dak waar uw auto onder kan staan. Dit beschermt uw auto gedeeltelijk tegen weersinvloeden. Een carport wordt vaak aan een woning gebouwd en dit kan het beste met glas gedaan worden. Dit komt omdat het goedkoop is, maar het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een carport wordt ook wel een open garage genoemd. Dit komt doordat de garage 4 gesloten wanden heeft en de carport niet. Het belangrijkste voordeel van de carport is dat het beschermt tegen slecht weer, zoals hagel, regen en zon.  

Serre  

Een serre is een stuk woonkamer wat aan het huis is gebouwd waarbij alle wanden en zelfs het dak van glas is. Hierdoor heb je in een serre het gevoel alsof je buiten zit. Door de glazen schuifdeur kan je zelfs meteen doorlopen naar de tuin. Als het lekker weer is kan je de schuifdeur openzetten zodat je eigenlijk helemaal in je tuin zit. Als het slechter weer of kouder is kan je de schuifdeur dicht laten. Hierdoor zal je kunnen genieten van het tuin gevoel terwijl je warm en droog blijft. Dit is de reden dat een serre tegenwoordig heel populair is.