Badkamer Bouwen & verbouwen

Renoveren van de badkamer

Badkamerrenovatie is een klus die steeds meer mensen zelf doen. Nadenken over design en inrichting, de juiste materialen kiezen en een badkamer opknappen is iets wat je zelf kunt doen als je een huiservaring hebt. Dit bespaart u veel kosten omdat u geen dure aannemer hoeft in te huren. De vloer van de badkamer is het eerste gedeelte van de badkamer dat gerenoveerd moet worden. De zelf nivellerende vloer, of de ‘gietvloer’ in de volksmond. Deze vloer kan vaak alleen door een specialist worden gelegd. Toch raden we aan hierin gewoon te investeren omdat het een goede basis vormt voor een badkamerrenovatie. De populariteit van een gietvloer is ook niet zo gek want in de badkamer heeft dit type vloer een aantal voordelen.

Dé reden om een gietvloer te nemen: onderhoudsgemak

De gietvloer is heel gemakkelijk schoon te maken. Aangezien dit type vloer geen randen of naden heeft, blijft vuil praktisch niet aan de vloer plakken. Dit is een echt pluspunt, vooral in een vochtige omgeving zoals een badkamer. Je maakt de vloer gemakkelijk schoon met een stofzuiger en dweil. Dit is één van de redenen dat mensen vaak kiezen voor een gietvloer.

Een waterafstotende laag

De gietvloer kan ook in de doucheruimte worden gelegd. Een gietvloer kan worden voorzien van een speciale coating die de vloer waterdicht maakt. Zo kun je de badkamervloer verlengen tot een inloopdouche voor een zeer moderne uitstraling die ook nog eens een goede optie is voor mensen met een lager budget.

Essentie van een goede plaatsing

Als een gietvloer als gegoten zit kunnen ze wel 20 of 30 jaar meegaan. Deze lange levensduur van de vloer bevestigt de duurzaamheid van een gietvloer. Bovendien kunt u nu vloeren in alle soorten, vormen en kleuren leggen, zodat u de vloer goed kunt matchen met de rest van uw badkamer.