Keuken

Ontwerp jouw eigen vintage keuken

Een vintage keuken is niet iets wat niet iedereen zou willen. Je moet er dan ook echt van houden. Wanneer je niet van vintage houdt, maar je het soms wel mooi kan vinden, kan je een keuken voorzien van vintage elementen. Zo combineer je verschillende keukenstijlen met elkaar. Er is vaak verwarring bij het hele vintage concept. Een vintage keuken beschikt niet over oud apparatuur of oude materialen, maar beschikt over allemaal splinternieuwe meubels en apparaten die zijn geïnspireerd door de jaren 60 en 70. Wil jij zo’n mooie vintage look in je keuken? Lees dan snel verder. 

Kleurgebruik in een vintage keuken 

De kleuren die een vintage look uitstralen zijn vaak natuurlijke kleuren, zoals beige, bruin of wit. Vaak is de basiskleur van een vintage keuken dus een natuurlijke kleur, zo zijn de keukentegels vaak in deze kleuren. De elementen die in de keuken aanwezig zijn, kunnen echter meer uitgesproken zijn. Zo zie je vaak de kleur felrood terug op apparaten of op de wandtegels in een vintage keuken. Andere kleuren die vaak in de ‘vintage’ look keuken worden gebruikt, zijn roze, geel en grijs. 

Vintage keuken en materialen  

Een vintage look is pas compleet als de materialen in de keuken passend zijn bij de keukenstijl. Deze maken je vintage keuken helemaal compleet en zorgen ervoor dat je keuken karakteristiek en authentiek wordt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van hout in je keuken, creëer je dezelfde stijl als die vroeger in de keuken werd gebruikt. Ook zullen bepaalde patronen en dessins op de wandtegels in je keuken een vintage look uitstralen. Daarnaast zie je ook vaak mozaïek terug in een vintage keuken. Dit geeft je keuken ook een unieke en authentieke uitstraling af. 

Elementen in de vintage keuken 

Zonder vintage elementen in je keuken, is je keuken niet bruikbaar en dus niet af. Zoals eerder benoemd werd er vroeger weinig kleur gebruikt bij de basis van de keuken, maar wel in de elementen. Zo zou een rode broodrooster of een lichtgroene koffiezet apparaat helemaal thuishoren in een vintage keuken. Verschillende soorten elementen is leuk, maar kan een rommelige uitstraling geven. Wil je dus een overzichtelijke vintage keuken, probeer dan de elementen een beetje op elkaar aan te passen. Kies je dus voor geel servies? Kies dan ook voor gele pollepels of ander kookgerei. Dit maakt alles wat meer persoonlijk en gestructureerd.