Bouwen & verbouwen Keuken Slaapkamer

Muren schilderen

De muren in het huis: ze zorgen er niet alleen voor dat uw huis rechtop blijft staan, maar kunnen ook grotendeels de sfeer bepalen. Het oppervlak en de kleur van de muren geven een bepaalde uitstraling. Het schilderen van de muren zorgt ervoor dat u zelf de sfeer en uitstraling kunt bepalen! Wat is de beste manier om dit te doen? Volg de stappen van Flexa voor een frisse nieuwe look!

Muren schoonmaken

Wanneer je de muren van een kamer gaat schilderen is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat je genoeg ruimte hebt. Haal dus eerst zoveel mogelijk spullen uit de kamer. Als er nog meubilair in de kamer staat, kun je dat het beste afdekken met een dekzeil. Als alles uit de kamer is of afgedekt, kun je beginnen met het afplakken van de randen. Als alle randen bedekt zijn, kunt u verder gaan met de volgende stap. De volgende stap is het ontvetten van de muur, hierdoor hecht de verf beter aan de muur.

Het aanbrengen van de primer

Als de muur volledig schoon is, kunt u beginnen met het aanbrengen van de primer. De primer bevordert de hechting en de dekking van de afwerkingslaag. Het vermindert ook de zuigkracht van de muur, zodat u minder verf nodig heeft bij het schilderen.

Muren schilderen

Als de muren schoon zijn en de primer is aangebracht, kunt u beginnen met het aanbrengen van de muurverf. Wanneer u de muurverf gaat aanbrengen kunt u het beste beginnen bij de hoeken en randen en dan naar binnen werken. De hoeken en randen kun je het beste met een acryl penseel beschilderen. De rest doe je met een verfroller. Je doet dit van links naar rechts en je krijgt de verfroller ongeveer 2 tot 3 keer over hetzelfde werk heen. Als je klaar bent laat je de verf drogen en dan schilder je de muur nog 1 of 2 keer.