Slaapkamer

Lekker slapen in een kleine slaapkamer

Wanneer je een kleine slaapkamer gaat inrichten moet je goed nadenken over de ruimte. Je kunt er meestal niet alles in kwijt, dus moet je keuzes maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je kledingkast op de gang te zetten in plaats van op je kamer. Daarnaast kun je kiezen voor een kleiner bed. Wanneer je bijvoorbeeld een kamer inricht voor iemand op leeftijd, dan kan een iets verhoogd 120×200 bed goed passen.

Comfortabel in een twijfelaar

Wanneer je op zoek gaat naar kleiner en compact bed zijn de keuzes talrijk. Het standaard formaat voor een bed voor 1 persoon is 90×200. Maar wanneer je iets meer ruimte wil kan het prettig zijn om te kiezen voor een twijfelaar. Dit bed is niet 90cm breed maar 120cm. Dit wordt ook wel een twijfelaar genoemd. Het zit tussen een 1-persoonsbed en een 2-persoonsbed in. Als je een kleine slaapkamer hebt kun je hiervoor kiezen, je kunt er namelijk ook gewoon met 2 personen in slapen!

Meerdere personen op 1 kamer? Kies voor een stapelbed

Kinderen zijn er dol op. Lekker stoer, bovenin het stapelbed. Of knus in het onderste bed dat je kunt inrichten als een gezellige tent. Een stapelbed is een ideale uitkomst als je bijvoorbeeld 2 kinderen op 1 kleine kamer moet plaatsen of als je regelmatig meerdere logees hebt. Let er bij het kopen van een stapelbed goed op dat het bovenste bed een beschermrand heeft. Vooral kleinere kinderen willen nogal eens rond woelen in hun bed en door een beschermrand kunnen ze er niet uit vallen.

Zet je een bed wel of niet onder het raam?

Wanneer je in een kleine slaapkamer niet zoveel mogelijkheden hebt moet je het bed soms direct onder het raam plaatsen. Zorg er dan wel voor dat je ‘s nachts niet op de tocht ligt. Dan kun je de volgende dag namelijk een behoorlijk stijve nek hebben. Beter lucht je je kamer overdag en laat je het raam dicht als je gaat slapen. Wanneer je een tochtstrip hebt zet je deze natuurlijk wel open.