Woonkamer

Katten- of hondenluik alleen voor jouw huisdier 

Katten- en hondenluiken kunnen handig zijn. Je hoeft niet iedere keer de deur te openen als je kat naar binnen of naar buiten wil. Het scheelt daardoor ook een hoop kou die elke keer naar binnen komt in de winter of juist warmte in de zomer die je buiten wil houden. Katten- en hondenluiken zijn tegenwoordig ook beter geïsoleerd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alsnog warmte of kou uit je huis laat ontsnappen of juist binnen laat komen via het kattenluik.  

Alleen voor jouw dier? 

Je kunt tegenwoordig zelfs zo ver gaan dat je een kattenluik enkel voor jouw kat neemt. Zo voorkom je dat andere dieren door jouw kattenluik jouw huis in komen, terwijl deze er niet moeten zijn. Je kunt namelijk een kattenluik met chip kopen. Zulke kattenluiken blijven gesloten totdat de chip in de buurt is. Als de chip in de buurt is, kan het kattenluik gebruikt worden. Dit kan werken met gechipte huisdieren of met een halsband met een chip erin. Je kunt natuurlijk meerdere chips dus meerdere huisdieren op één kattenluik koppelen.  

Kattenluik ophangen 

Kattenluiken mogen niet te groot of te klein zijn. Je huisdier wil er dan namelijk niet doorheen en dat is natuurlijk zonde. Zo bereik je er namelijk nog niets mee. Daarnaast is het zaak dat het kattenluik op de juiste hoogte hangt voor je huisdier. Een huisdier loopt het fijnst door een kattenluik wanneer de buik niet moet meegeven om door het luik te komen. Dat bereik je door de onderkant van het kattenluik maximaal op de hoogte van de buik van je huisdier ten opzichte van de grond te hangen. Je kunt dit uittekenen voordat je het kattenluik bevestigt. Je bestelt alle varianten en formaten kattenluiken eenvoudig online via een webwinkel speciaal voor kattenluiken.