Bouwen & verbouwen

Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

De eerste zonnestralen komen eindelijk tevoorschijn. De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan in de tuin en alles netjes te maken voor de zomer. Het gras kan weer volop gemaaid worden en de hagen kunnen gesnoeid worden. Maar waar begin je en hoe kan je dit het beste aanpakken?

Gazon maaien

Zorg dat je begint met het maaien van het gazon voordat je andere klusjes gaat doen. Het gemaaide gras vliegt vaak overal naartoe waardoor je niet meer ziet wat je al netjes gemaakt hebt. Zorg dat je een goede grasmaaier gebruikt met scherpe messen zodat je de klus snel en zonder gedoe kunt klaren! Ben je klaar met het gras maaien? Dan kun je aan de slag met het onkruid wieden en schoffelen. Zorg ook dat je alle plantjes bij blijft houden met water geven, zodat het er allemaal mooi groen bij blijft staan.

Hagen snoeien

Het bijsnoeien van de haag kan een erg vervelende klus zijn, vooral als het een wat hogere haag is en je met een ladder moet gaan werken. Daarnaast is het belangrijk dat je strak snoeit zonder inhammen en gaten, voor een mooi aangezicht. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede scherpe kettingzaag gebruikt.

Haag als schutting?

Dient jouw haag als schutting? Let dan op dat je deze zeker niet te kort snoeit om je privacy te behouden in je tuin. Wees dus voorzichtig met snoeien en hou de haag liever wat dikker. Ben je de haag beu en toe aan iets nieuws? Een duurzame oplossing is schapenhek van Adéquat, wat je ook kunt laten begroeien met planten.