Interieur

Is je interieur toe aan een bio-ethanol haard? Onze favoriete merken op een rijtje

Het lijkt wel alsof het hele land bezig is met verbouwen en opknappen. Bouwmarkten en meubelzaken draaien overuren. Hiermee heeft ook de haard weer terrein gewonnen. We kunnen gerust zeggen dat de open haard terug is van weggeweest. Zit zo gek, want een haard in huis zorgt voor ontzettend veel sfeer en warmte. Gordijnen dicht, haard aan, en het is direct gezellig. Met name de bio-ethanol haard is populairder dan ooit. Als je bij Haardcenter kijkt zal je zien dat er enorm veel soorten bio-ethanol haarden te krijgen zijn. We vertellen je graag waarom we voor een bio-ethanol haard zouden kiezen en wat onze favoriete merken en modellen zijn.

Waarom wij kiezen voor bio-ethanol

Laten we allereerst de vraag beantwoorden waarom we eigenlijk adviseren om voor een bio-ethanol haard te kiezen? Er zijn grofweg eigenlijk twee alternatieven: houtkachels en elektrische haarden. 

Met een houtkachel doelen we op de ouderwetse openhaarden die hout gebruiken als brandstof. Gezellig in een vakantiehuisje, maar verre van ideaal in je eigen woning. Ze zijn duur in onderhoud en scheiden veel schadelijke stoffen uit. Daarnaast kost het aanleggen van een dergelijke openhaard bakken met geld, als het überhaupt kan.

Bij een elektrische haard heb je geen last van al deze nadelen. Je steekt de stekker in het stopcontact en kunt genieten. Er is alleen één nadeel: het vuur is nep! Of dit een echt een nadeel is, is natuurlijk een kwestie van smaak. Wij zien echter graag realistische vlammen in een haard.

Een bio-ethanol haard combineert eigenlijk het beste van beide werelden. De vlammen van echt vuur, met het gemak en de veiligheid van een elektrische haard. Logische keuze toch! Nu snel door naar onze favorieten:

Een hangende haard van Cocoon fires

We beginnen maar gelijk met een haard die je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt: de hangende bio-ethanol haard van Cocoon. Dit futuristische model lijkt wel een ruimteschip rechtstreeks weggevlogen uit een nieuwe Starwars episode. Ok misschien overdrijven we dan een beetje, maar het blijft een ontzettend gaaf design. Je bevestigt hem eenvoudig aan het plafond en het genieten kan beginnen.

Een inbouw bio-ethanol haard van Infire

Voelt jullie woonkamer ook een beetje als een balzaal? Plaats een roomdivider met een mooie inbouw haard van Infire en het probleem is opgelost. Deze super strakke haarden maken van je saaie huiskamer een luxe hotellobby. Omdat het een doorkijkhaard betreft heb je nog steeds zicht op hetgeen wat er achter de haard gebeurt. Zo kun jij nog lekker natafelen met vrienden terwijl de kids verder gaan met spelen.