Badkamer

Hoog contrast kleurenschema voor je badkamer

Een hoog contrast kleurenschema is een uitzonderlijke situatie in jouw badkamer. We zien dit steeds vaker terug en als je dit een keer wilt uitproberen dan leggen we dat uit in deze blog.

Gastenbadkamers en toiletten behoren tot de favoriete ruimtes om te experimenteren met nieuwe stijlen. Ze zijn relatief klein, wat betekent dat je niet veel tijd of materiaal nodig hebt om de ruimte volledig te transformeren. Ze worden ook minder vaak gebruikt, wat betekent dat je wat brutaler kunt zijn met je keuzes dan voor een volledige of masterbadkamer. Als je aarzelt om te experimenteren met donkere kleuren of een ontwerp met een hoog contrast, is een gastenbadkamer een geweldige plek om het water te testen.

Waarom het werkt

Kleurenschema’s met een hoog contrast zijn vaak het domein van modern design, waardoor ze een beetje onaangenaam kunnen aanvoelen als je geen fan bent van een echt strakke eigentijdse look. We kennen tenslotte allemaal het advies: als je donkere verf gebruikt, voelt je ruimte klein aan. Maar het contrast tussen licht en donker is echt een basisprincipe van design, en het combineren van elementen die heel verschillend van kleur zijn, is een geweldige manier om je ruimte te laten opvallen, wat de esthetiek ook is.

Waar stevige blauwe muren de ruimte kunnen overweldigen, zorgt het contrast met zowel grote als kleine witte elementen ervoor dat je die gedurfde, dramatische kleur krijgt in een ruimte die nog steeds helder, schoon en helder aanvoelt. Door een donkere houten badkamermeubel te plaatsen, zorg je er op zijn beurt voor dat de onderste helft van de muur niet overdreven steriel aanvoelt, en met de toevoeging van gepolijste metalen versieringen in de badkamer zowel helpen om de traditionele uitstraling te versterken als op een slimme manier de aandacht te trekken.

Stappenplan

Eerst moet je een verfkleur kiezen. Een diep marineblauw of groenblauw is waarschijnlijk de veiligste optie, maar als er een kleur is waar je hart op ligt, zal bijna elke zeer donkere edelsteentint werken.

De vloer moet een donkere steen zijn zoals leisteen, marmer of graniet met witte voeg – geïnstalleerd in een visgraatpatroon voor een beetje extra stijl. Zoek naar een badmeubel die een meubelachtig gevoel heeft, zoals een kaptafel, en zichtbare metalen accessoires zoals kranen. Goud heeft een iets brutaler gevoel, maar zilver werkt net zo goed, zolang de afwerking helder en gepolijst is en al je producten (de kraan, spiegel, design sifon en toilet accessoires) bij elkaar passen.

Een traditioneel wit toilet is een voor de hand liggende must. Ten slotte, zoek wat kunst om de gastenbadkamer af te ronden. Je kan gewoon op zoek gaan naar printcollecties in een kleur die nauw aansluit bij je verf, op een witte achtergrond om de lambrisering te helpen overbruggen en het plafond.

Werken met gedurfde, donkere verfkleuren kan eng zijn, vooral als ze worden geconfronteerd met lichte elementen die het contrast verdubbelen. Maar als je het goed doet, kan deze look opvallend zijn zonder te overweldigen, en het is een verrassend goede manier om een ​​assertieve maar elegante traditionele gastenbadkamer te bouwen.