Interieur

Hoe je wijn stijlvol kunt bewaren in de woonkamer

Waar er voorheen met name het gemak was van het plaatsen van wijn in de woonkamer is het tegenwoordig steeds meer een mode/designstuk geworden en echt onderdeel van het interieur. Van een standaard wijnrek van hout tot een design wijnrek van RVS is er van alles mogelijk. Uiteraard is het een kwestie van smaak van wat je zelf mooi vindt, maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Bewaar je rode wijn op een plek waar het niet direct in het zonlicht staat
Om je rode wijn zo goed mogelijk te kunnen bewaren dient dit zoals je wellicht weet op kamertemperatuur te zijn, maar daarnaast is het ook belangrijk dat er geen grote temperatuurschommelingen zijn om zo de kwaliteit te waarborgen van de wijn. Daarnaast is het tevens van groot belang dat dit meubelstuk niet direct in het zonlicht staat, aangezien dit de veroudering van de wijn in de fles versnelt en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Zorg er in dat geval voor dat de wijn ergens in de hoek staat of in ieder geval niet in direct zonlicht.

Een lekkere Franse rode wijn
Een erg lekkere en vooral ook betaalbare Franse rode wijn is de Tarani Malbec afkomstig van wijngaarden rond Toulouse. De afdronk van deze wijn is opvallend warm en lang en past goed bij een kaasplankje en naast stoofgerechten of een T-Bone Steak van de grill. Daarnaast is het ook een zeer goede wijn om zo te drinken.