Uncategorized

Een opzetbaar tuinzwembad hoeft niet meer stijlloos te zijn

Je hebt net jouw tuin ingericht zoals jij dat wil. Mooie planten, een gezellig zithoek en een grote parasol. Maar als de hittegolven er weer aankomen is het tijd voor verkoeling. Dit kun je het beste doen met behulp van een opzetzwembad voor in de tuin. Maar die zwembaden zijn altijd smurfen-blauw hoor ik je denken. Dat hoeft niet langer zo te zijn. In deze blog lees je alles over opzetbare en opblaasbare zwembaden, compleet met pomp en met een stijlvol ontwerp.

Van Arctic grey tot aan Rotan-look zwembaden voor in de tuin

Je kent ze wel, van die knalblauwe opblaasbare of opzetzwembaden voor in de tuin. Het ontwerp en uiterlijke design van deze zwembaden kan soms een doorn in het ook zijn gezien ze vrijwel bij een enkel tuinontwerp passen. Dat hoeft niet langer! Kies voor een Rotan of Rattan-look zwembad waarbij het zwembad in een donkerbruine kleur met reliëf wordt afgewerkt. Bruin past natuurlijk veel beter bij jouw tuin set of zithoek. Liever een abstract design? Kies dan voor de arctic grey zwembad. Met de juiste verlichting geeft dit een geweldige look aan jouw tuin in de avonduren.

Waarom je altijd voor een zwembad met pomp moet gaan

Zwemmen en verkoeling zoeken tijdens de hete zomerdagen is natuurlijk het fijnste wat er is. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit doet in een hygiënisch schoon zwembad dat gevuld is met PH-neutraal zwembadwater. Een zwembad met pomp zorgt voor circulerend water en filters de grootste viezigheden zoals zand, stokjes en bladeren uit het water. Door het circulerende effect zorgt de pomp er ook nog eens voor dat bacteriën en algen geen kans krijgen om te groeien. Gebruik naast een pomp ook altijd chloortoevoegingen zodat je altijd een geschikte PH-waarde realiseert.

Hoe je de juiste maat zwembad voor jouw tuin bepaald

Het bepalen van de juiste afmeting kan soms een lastige opgave zijn. Zeker als je rekening houdt met de vrije zone van 50 cm rondom het zwembad. Om de juiste maat te bepalen is het slim om tuinen in te delen in een kleine tuin (tot 30m2), een middelgrote tuin (tot 60m2) en een grote tuin (groter dan 60m2). Zwembaden met een diameter van 150 tot 250 cm passen het beste in een kleine tuin. Zwembaden met een diameter tot 400 cm passen goed in middelgrote tuinen. Heb jij een megagrote tuin? Dan passen zwembaden vanaf 427 cm tot wel 600 cm het beste in jouw tuin. Heb je een smalle maar diepe tuin? Kiest dan voor een rechthoekig zwembad!