Interieur

Alle musthaves voor een echte meidenkamer

Is het tijd voor een make-over van de kamer van je dochter? Ga je van haar kinderkamer een heuse stoere meidenkamer maken? Het kan lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Wij vertellen je alles over de items die niet in haar nieuwe kamer mogen ontbreken, lees je mee?

De basis
Je start natuurlijk met het kiezen van een vrolijk behang of een mooie kleur verf voor op de muur. Dit vormt de basis van het geheel en is heel bepalend voor de overall-look. Ga na waar ze van houdt, wat haar favoriete kleur is en welke muren je in welke kleur wenst. Ga je voor een rustige basis maar wil je toch iets extra’s aan de kamer toevoegen? Zoek eens op muurstickers: van een grote regenboog tot lieve vogeltjes of bloemen. Het geeft de kamer een heel gezellige en toch rustige uitstraling.

De meubels
Wat vaak een grote stap is voor zowel de ouders als de kleine meid is een nieuw bed. Haar kleine bedje wordt ingeruild voor een echt grote meiden-bed. Kies voor een bed op de groei. Zo heb je bijvoorbeeld éénpersoonsbedden welke kunnen worden uitgeschoven tot een twijfelaar. Ideaal, want zo hoef je niet na een aantal jaar weer een nieuw bed te kopen. Naast een grote kledingkast is het leuk om een klein dressoir of ladekastje in haar kamer te zetten. Gaat ze straks naar de middelbare school? Denk dan aan een bureau met lades, kan ze straks netjes en rustig haar schoolwerk maken.

Op de vloer
Om de kamer een warme uitstraling te geven kun je er een vloerkleed in leggen. De jongedame stapt met warme voetjes uit bed en kan eindeloos rondjes dansen in haar kamer. Van vrolijke vloerkleden met stippen en verschillende kleuren tot rustiek crème of wit. Van ronde tot rechthoekige vormen, er is voor iedere meidenkamer een passend vloerkleed te vinden. Stiekem wil jij deze droomkamer nooit meer verlaten.

Accessoires
Zo, nu de musthaves staan is het tijd om het geheel aan te kleden met wat leuke accessoires. Zeer belangrijk in iedere meidenkamer: een grote spiegel. Van outfits checken tot danspasjes oefenen, de spiegel dient meerdere doelen. Of je nu gaat voor een staande of ronde spiegel, de mogelijkheden zijn eindeloos. Waar ze die spiegel nog meer voor gebruikt? Naarmate ze ouder wordt gaat ze steeds vaker make-up en sieraden dragen. Presenteer haar favoriete items, zoals een medaillon ketting, op het nieuwe dressoir. Gebruik hiervoor een mooi sieradenstandaard of een luxe sieradenkistje. Praktisch en staat ook nog eens heel tof! Fleur het geheel op met fotolijsten en een poster van haar idool en de kamer is helemaal af. Wat zal ze stralen wanneer ze haar nieuwe optrekje voor het eerst binnen wandelt.